Székesfehérvárról is indulunk Bukovelbe!

Időpont: 2018.01.26.-31. (6nap, 5 éjszaka)
Úti cél: Kárpátalja
Út jellege: Természet, Túrázás, Városnézés, Bor, Síelés
Ár: 59.000 Ft
Az ár tartalmazza: utazás, szállás, gasztronómiai élményt jelentő, táj jellegű (ruszin) félpanziós ellátást, honismereti vezetést, transzfert oda-vissza Körösmezőre, túravezetést a fakultatív túranapokra. Nem tartalmazza a síbérlet árát: a 4 napos bérlet 108 euroba kerül.
Útvonal: Székesfehérvár-Budapest-M3
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár
 

Program
Indulás: 5.15 Székesfehérvár, 6.30 Budapest.
Az 1. napon Beregszász mellett fakultatív borkóstolón veszünk részt, és megállunk egy sétára a hangulatos Técső városában. 2-5. nap során Bukovelben síelünk, kisebb-nagyob egyéb programokkal, fakultatív lehetőségekkel színesítve napjainkat. 
A 3. napon túrázásra vagy extrém síkalandra lesz fakultatív lehetőség. Ár: minimum 6 fő jelentkezése esetén 7.000 Ft/fő. Óriási élményt jelentő, “off-road” terepjárós túra során, 630 méterről kiindulva megyünk az 1400 méter magasan fekvő Dragobrat-síközpontba, mely az egzotikumot kereső síelőknek ajánlott. Lehetőség van szűzhavas sízésre is. Az UAZ-os, vagy GAZ 66-os terepjáró teherautók zártak, ablakosak. Utunk a Szvidovec-patak medre mellett halad gyönyörű fenyvesben, helyenként sziklás szorosban. Jó időben belátható közben a Fagyalos kopasz csúcsainak és hegygerinceinek nagy része, valamint a Csornahora kétezres hegyei is. Az út mentén nincsenek szakadékok, vagy veszélyes helyzetek. 15 km megtétele után érjük el a vadregényes sí központot. A nem síelők a nyeregben az Asztag oldalában 
pihenhetnek meg, hogy aztán mintegy 4 km-es gyalogtúra után a Fagyalos-hegység legmagasabb csúcsára, az Ikerhavasra érjenek (1883 m). Innen visszatérünk járművünkhöz, hogy azzal folytassuk utunkat az 1400 méteren található, hegyek övezte Vadászka-tóhoz. 
A 4. nap kora délelőttjén megtekintjük a ruszin népi építészet egyik legszebb példáját, az Unesco Világörökség részét képező Sztrukivszka fatemplomot, és átkelünk az oda vezető asszonyvallató függőhídon. Utána vagy síelni megyünk, vagy könnyű túrát teszünk Kőrösmező fölött, az Árpád-vonal bunkerek mentén. Ennek során először is megnézzük az első világháborús magyar katonatemetőt. Innen a Kosztalivka nevű hegygerincre vezet utunk. Ha szerencsénk van, akkor egy régi dízel vonattal is találkozhatunk, aminek már rég történelemnek kéne lennie. Ezen a gerincen több vonalban találhatunk Árpád-vonal bunkereket. Innen szó szerint hegyen-völgyön át haladunk tovább, mígnem egy olyan pontra érünk, ahol csodálatos körpanoráma fogad. A Hóvár (Hoverla), a Kőhavas (Petrosz), az Ikerhavas (Bliznyica) csúcsaiban, a Gorgánok gerincében és a Zöld-völgy csodás látványában gyönyörködhetünk. Visszatérve Körösmezőre látogatást teszünk egy helytörténeti múzeumban, ahol megismerkedhetünk a hucul nép egykori használati tárgyaival, hangszereivel és népviseletével.
Az 5. napon kint lehet maradni a pályán akár este 22h-ig is- buszos visszautazási lehetőséget biztosítunk az esti sízést választóknak is. Egyik este bemegyünk a Horthy-korszakban épült, magyar időkre emlékeztető belső térrel rendelkező Budapest szállóba. A síközpontra vezető út során egy alkalommal megtekintjük a Tatár-hágón, vagyis az ezeréves határon az egykori magyar-lengyel határőrbódét és a sorompó maradványait. Útközben hazafelé megállunk Kárpátalja legnagyobb, kiváló csokoládé gyáránál, ahol vásárlási lehetőségünk adódik. Hazaérkezés a határátlépéstől 

Elérhetőségeink

Bíró András

E-mail: karpatutazo@gmail.com
Telefon: +380 66 55 30 445
Web: www.ukrajnaisiterepek.hu, www.karpatutazo.hu