Drahobrat

Dragobrat (más néven: Drahobrat, Nagy-Mencsely, vagy Драгобрат) Ukrajna egyik legmagasabban fekvő és leghóbiztosabb síterülete, amely Kárpátalja déli részén, Kőrösmező (Yasinya) városától 17 km-re fekszik. Kárpáti Szibériának is nevezik, mivel novembertől májusig gyakori a hó jelenléte.

Magasság: 1370 - 1707 m
Szintkülönbség: 337 m
Sípályák hossza: 11 km
Liftek száma: 9

A környéken 4 tengerszem is található: Ivor, Vadászka, Apsinec és a Varázsos, melyek télen és nyáron egyaránt gyönyörű látványosságok.
A hely elsősorban a kalandos kedvű "exotikumra" vágyó síelőknek ajánlott. Kőrösmezőtől a rossz utak miatt csak helyi taxival érdemes megközelíteni a helyszínt. Bérelhetnek 5 vagy 8 személyes UAZ terepjárót vagy 18 személyes GAZ66-ost melyet turisták számára alakítottak át.
A síszezon optimális esetben már novemberben elkezdődik és egészen májusig tart a hely sajátos mikroklímájának köszönhetően; még a legmelegebb téli szezonokban sem szenvedtek hóban hiányt a téli sportolók szerelmesei. Az 1400 méteres magasságban fekvő központtól két, egyenként 1000 méter hosszú húzólift szállítja a sízőket 1700 méterig, ezen kívül még néhány kisebb húzólift is található itt. Az utóbbi két évben azonban elkezdődött modernizálása és megjelentek a 4 üléses ülőliftek is.
Felvonók az Asztag ( Стіг ) hegy lábától:
1. Magas Kárpátok - "Вершина Карпат" - ülőlift, 1250 m., vagy ratrak
2. Csillaghullás - "Зорепад" - ülőlift 1500 m. avgy ratrak 
3. Magas Kárpátok - "Вершина Карпат" - csákányos 800 m., vagy ratrak
4. Dragobrat - 1 - "Драгобрат – 1" - csákányos 1000 m., vagy ratrak 
5. Dragobrat - 2 - "Драгобрат – 2" - csákányos, 800 m., vagy ratrak
6. Oázis - "Оаза" - csákányos 800 m., vagy ratrak
7. Magas Kárpátok - "Вершина Карпат",

Oázis-"Оаза",    Dragobrat-"Драгобрат" - kezdők számára is

Igazi különlegesség az 1880 méter magas Bliznyica hegyről (magyar nevén Ikerhavas) levezető freeride terep, ahová ratrakokkal húzzák fel a pályán kívüli sízés megszállottjait.

A környéken többféle szállás is található, a magánházaktól a faépítésű elegáns szállodákig minden árfekvésben.
Ratrakos túrákra is van lehetőség az Asztag és az Ikerhavas, vagy az Ikerhavas gerincére az ún. Zsandárokig (egyszerre 8 személy utazhat).

Drahobrati szállások

Hat épületet takar e két név. A vendégházak a Dragobrat nevezetű sítelepen találhatók. Ebből az következtethető, hogy a síelés szerelmeseinek...
A  hucul tradíciókat őrző szálláshely télen és nyáron is kiváló üdülési és pihenési lehetőséget kínál. A hotel 30 szobával rendelkezik. A...
Az Orián minihotel Dragobrát síközpont szívében található, mindössze 100 méterre a legközelebbi ülőliftes felvonótól. Összesen 8 db. 3 személyes...
A La romana hotelben 12 kényelmes lakosztály várja Önöket - két-, három- illetve négyszemélyesek. A teljes befogadható létszám 33 fő. Minden...